Wildheart, Tangled Horns en Dyscordia: derde lading namen!

Derde lading namen

Het intussen tijd voor het derde blokje namen. Zaterdagnamiddag nemen we je terug naar de jaren '80. In hun eerste bestaansjaar stonden ze op bij ons op de Hopmarkt. Ze hebben niet stilgezeten en zijn echt gegroeid, zowel muzikaal als qua bekendheid. Lovende woorden van Rock Tribune, een ware fanclub en een eerste album tonen dat de groep er staat. Schreeuwende gitaren en sing-a-long vocals en catchy riffs mag je ook op hun nieuwe album, dat dit jaar uitkomt, verwachten. Yeah, Wildheart komt terug naar Blender!
De opener van het festival op vrijdag valt onder onze welgekende categorie 'ontdekkingen'! En wat voor eentje, Tangled Horns, deze jongens uit de Noorderkempen brengen je al het rauwe dat stoner, grunge, garage enz je kunnen bieden. Al enkele prachtreleases staan op hun palmares waarin ze hun sterke live-sound weten te capteren. Nog niet van gehoord? Shame on you. Je kon ze aan het werk zien in de Effenaar, Trix, Antwerp Metal Fest, Groezrock, De Casino, Vooruit, Roadburn en zoveel meer.
En zo vlak voor Inval Invaders hebben we iets voor jullie dat ware Westvlaamse oerdegelijkheid uitstraalt. Dyscordia is een progressief metal-collectief met een live-spirit en discipline waar ze niet moeten onder doen voor grote bands als Sabaton. Het helpt als je overal een grote schare fans uit je eigen Dyscordia Army Fanbase kan meebrengen. Melodische, misschien zelfs powermetal, worden om je oren geslaan. Clean voices worden meesterlijk afgewisseld met het nodige gegrunt. Dit is dé Belgische metalband met een mooi toekomst. Na hun passage op Alcatraz, 3 jaar geleden, wilden we ze al strikken. Eindelijk is het gelukt. Kom ze dus zeker checken op zaterdag!
Got your tickets yet?