Wildheart

zaterdag: 16:10 - 16:55

In hun eerste bestaansjaar stonden ze op bij ons op de Hopmarkt. Ze hebben niet stilgezeten en zijn echt gegroeid, zowel muzikaal als qua bekendheid. WildHeart is een jonge hongerige band met liefde voor de jaren 80 en de klassieke hardrock en glam metal.
Bands zoals Whitesnake, RATT, Mötley Crüe, Dokken, Van Halen zijn hun inspiratie en dat is duidelijk te horen. WildHeart katapulteert je terug naar de Sunset Strip anno 1986 en laat je de gouden jaren ’80 herbeleven! De losbandigheid op podia en het overbrengen van die zorgeloze rock ‘n’ roll-vibe is hun hoogste prioriteit en met die missie stapt Wildheart telkens op de bühne.

De band is ontstaan in 2014 en heeft intussen heel wat shows op de teller staan in lokale clubs, festivals, jeugdhuizen maar ook internationale venues. Zo deelden ze al het podium met LA Guns, Channel Zero, Evil Invaders, Night Ranger en Skid Row! WildHeart werd zelfs gevraagd als support act voor Y&T in De Kreun op een deel van hun Europese tournee en Marco Mendoza (Dead Daisies & Whitesnake). Daarnaast mochten ze al enkele malen aantreden op de prestigieuze Hard Rock Hell festivals in UK.

In 2016 hebben ze hun eerste album uitgebracht en dat is heel hartelijk ontvangen door zowel Nederlandse als Belgische pers. In 2017 tekenden ze een licencing deal met het Duitse label “City of Lights Records”. Hun nieuwe album No Love, dat gelanceerd wordt in 2019, werd geproducet door Joren Cautaers en gemastered in Zweden door niemand minder dan Erik Martensson (gekend van Eclipse en W.E.T.).

Ze werden door Rock Tribune omschreven als een mix van Mötley Crüe, Van Halen en Dokken en intussen hebben ze die omschrijving waar gemaakt en hebben met hun reputatie als sterke live act al héél wat harten voor zich gewonnen. Laat je meenemen op hun rock-and-roll reis.

Wildheart