ID!OTS

zaterdag: 23:05 - 23:55
ID!OTS

Sommige muziek zou terugbetaald moeten worden door de ziekenkas. Of gesubsidieerd door het ministerie van Verkeer. Want geen betere remedie tegen uitblussingsverschijnselen of in slaap sukkelende chauffeurs dan de energieshots die ID!OTS op zijn luisteraars afvuurt.

Deze kruisbestuiving tussen twee anciens (schuimbekkende zanger Luc Dufourmont en onderkoelde bassist Dick Descamps) en twee Duracell-aangedreven jonge(re) wolven (gitarist Wouter Spaens en drummer Minco de Bruin) levert het soort complexloze en onversneden rawk-‘n-roll op dat geen bijsluiter behoeft. De enige hoogst onschadelijke bijwerking van hun vette riffs en groovy melodieën zijn onwillekeurige bewegingen van hoofd en ledematen. Om uit hun titelloze album uit 2013 te citeren: ‘Move your feet to the beat in the heat, yeah!’

Op hun opvolger met de pretentieloze titel ‘II’  – een productie van Pieterjan Maertens, gemixt door Jo Francken – blijft ID!OTS zijn unieke recept van smerige rock en snedige punk trouw. Maar dit keer benadert het viertal nog meer de onuitwisbare live-indrukken die het sinds enkele jaren in België en Noord-Frankrijk achterlaat. Eerste single BACKK klonk alvast loeihard en aanstekelijk voor wat volgde.                                                    
 

ID!OTS zijn:

Wouter Spaens: gitarist
Minco de Bruin: drummer
Dick Descamps: bassist
Luc Dufourmont: zanger

https://www.facebook.com/idiotsmusic

www.idiotsmusic.be