De Andere Wereld

vrijdag: 15:00 - 00:30
zaterdag: 15:00 - 01:00
De Andere Wereld

De Andere Wereld – ‘Garden of Venusses’
Vrijdag en zaterdag doorlopend

Blender heeft in al zijn bestaansjaren open gestaan voor andere kunstvormen. De Andere Wereld was tot hiertoe een allegaartje van randanimatie en af en toe wat kunst. Dit jaar Pakken we het anders aan en is de Andere Wereld een volwaardige kunstexpositie geworden.

Claire

Links en rechts van de ingang van het festival betreed je De Andere Wereld. Claire Stragier en Angie Clopterop nodigen jonge beeldende kunstenaars uit om bij te dragen aan een Garden of Venusses. De disciplines waarin de kunstenaars werken zijn uiteenlopend: beeldhouwkunst, schilderkunst, street art, textiel,… Alle werken worden geïntegreerd in een totaalinstallatie, die functioneert als rustpunt op het festivalterrein. Je kan de kunstwerken van heel dichtbij meemaken: ze doen ook dienst als zitbank of verlichtingselement.

Venus, de Romeinse godin van de liefde en de vruchtbaarheid, vormt de inspiratie voor de inrichting van de twee plantsoenen. Ze verschijnt in allerlei vormen en gedaanten. De kunstenaars geven hun 21ste-eeuwse visie op een eeuwenoud thema, maar vergeten hun gevoel voor humor niet. Op het podium van Blender Undercover zal je vooral mannen vinden, maar in De Andere Wereld wordt je verwelkomd door een bont gezelschap van vrouwelijke figuren.

Deelnemende kunstenaars:

Claire Stragier & Angie Clopterop – An Josefien Falelavaki – Stephen Verstraete – Charlotte Vandenborre – Jannes De Schrijver – Charlotte Van Lierde & Philli – studiomoscou (Klaas De Roo en Evelien Verhegge)